Ökumenikus Segélyszervezet

2019.12.09. 13:30

Gyurta Daniék vezették az élménydélután foglalkozásait

Rászoruló gyermekeknek szerveztek élménydélutánt az adventi vásárban.

Forrás: MÖS

Fotó: Fekete Dániel

Több mint 30 gyermek számára szervezett élményekben gazdag programot az Ökumenikus Segélyszervezet Budapesten az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén.

A 8-10 éves korosztályú, a segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházának látókörében, nehéz körülmények között élő családokból érkező gyerekeket

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója és Balogh Judit, az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat szóvivője köszöntötte.

Az egyik csoport a mézeskalács tésztájának gyúrásába, szaggatásába és sütésébe kapcsolódott be, egy másik csapat pedig az elkészült süteményeket díszítette föl két helyszínen, míg a gyermekek harmadik csoportja a Szent István tér közepén található korcsolyapályán, ismert önkéntesek vezetésével korcsolyázott.

A gyermekprogramokba olyan olimpiai bajnok sportolók kapcsolódtak be, mint Gyurta Dániel úszó és Dombi Rudolf kajakozó, illetve a segélyszervezet olyan ismert önkéntesei, mint Iszak Eszter és Rátonyi Kriszta műsorvezetők. Az élménynap közben forró teával és egy finom ebéddel kedveskedtek a gyerekeknek az Adventi Ünnep a Bazilikánál program szervezői, az MKB Banktól pedig ajándékcsomagot kaptak a vidám nap utáni hazainduláskor.

A rendezvény kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A Segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni!

A szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtésről

Ahogy a gyűjtés jelmondata az ’ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!’ is hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem egy egyszeri ajándékozásról szól. Azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből.

Az Ökumenikus Segélyszervezet évente családok tízezreinek nyújt kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában, átmeneti otthonainkban családok százainak biztosít lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez. Az esélyteremtés, a valódi kitörési pontok a szegénységből: hogy a felnőtteknek kínáljon esélyt a felzárkózásra, a gyermekeknek segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében. Egy-egy családdal a Segélyszervezet munkatársai akár éveken át foglalkoznak, annak érdekében, hogy önállóan, külső segítség nélkül boldoguljanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában