Bulvár-celeb

2021.05.22. 13:02

Rémisztő tünetek – egyre több kutya szenved hátsó végtagi bénulásban, még nem tudják mi okozhatja

Érthetetlen: eddig 8 megyei településen, több mint 70 kutyánál tapasztalták a gazdák a kétségbeejtő jelenséget Hajdú-Biharban.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

„A tünetek kiváltó okát még nem tudjuk, de felettébb gyanús, hogy mindegyik kutya nyers csirkét kapott enni a tünetek megjelenését megelőző napon”

– írja közösségi oldalán az Állatvédőrség. A különös, aggasztó esetet eddig többek között debreceni, hajdúböszörményi, berettyóújfalui, hajdúsámsoni, hosszúpályi, valamit felsőjózsai gazdák jelentették.

Arra kérik a kutyatulajdonosokat, ha ilyen esetet tapasztalnak, feltétlenül jelezzék

nekik. Közösségi felületükön egy gazdi saját felvételét is megosztották, ami a 0. napon készült kedvencéről, amikor a kutya még csak sántikált, és étvágytalansága is aggasztó volt. Ezeket a tüneteket követi a teljes hátsó rész bénulása. Az Állatvédőrség a Hajdú-Bihar megyei Naplót arról tájékoztatta, hogy

nagy erőkkel próbálják kideríteni, mi állhat a háttérben, és már megtették a szükséges lépéseket az ügyben, várhatóan jövő hét elején tudnak több részletet elárulni

- írja a haon.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában