Bulvár-celeb

2021.09.07. 06:45

Karikó Katalin Csézytől rendel ruhát a Nobel-díj-átadóra

Karikó Katalin, a Pfizer-vakcina feltalálója a Nobel-díjra is esélyes, és, mint minden gálán, ott is szeretne majd méltó ruhában megjelenni. Ezért kereste fel Csézyt.

Az elmúlt napok lázas munkával teltek az énekesnő és ruhatervező, Csézy számára, méretet vett Karikó Katalinról, és megbeszélték, milyen ruhákat képzelt el a világ egyik leghíresebb tudósnője. A koronavírus ellenszerének tartott Pfizer-vakcinát kutatótársával, Drew Weismannal kifejlesztő magyar biokémikus ugyanis őt kérte fel, hogy készítsen számára néhány estélyit.

„Az egész meseszerű volt. Egy hónappal ezelőtt bejött a szalonba egy hölgy, bemutatkozott, hogy Karikó Zsuzsanna – mesélte a Borsnak Csézy. – Kérdeztem, hogy a magyar tudósnő, Karikó Katalin testvére? Mondta, hogy igen, és az ő megbízásából jött, mert szeretne tőlem pár szép ruhát.

Meglepődtem, mert tudjuk, hogy a világ leghíresebb divattervezői szívesen készítenének neki bármit, de őt hazahúzta a szíve. S hogy éppen engem választott, az valami csoda.”

Október első hétfőjén hozzák nyilvánosságra a Nobel-díj nyerteseinek nevét. Nagy esély van rá, hogy a Fiziológiai és orvostudományi kategóriában Karikó Katalinnak ítélik az elismerést. S ha így lesz, akkor a díjátadón is az énekesnő ruhakölteményében jelenik meg a kutatónő.

„Egy végtelenül kedves embert ismertem meg. Ebben a nagyságban egy olyan közvetlenség és kedvesség van, hogy az leírhatatlan. Egyébként gyönyörűen beszél magyarul. Nem akartam terhelni, de kérdeztem néhány dolgot a vírussal kapcsolatban, és olyan szépen kifejtette a véleményét, úgy sajnálom, hogy nem hallotta mindenki. Bízom benne, hogy megkapja a Nobel-díjat.”

Népi motívumok az estélyin

Az énekesnő mezőkövesdi népművész családból származik, imádott nagymamája szerette volna, ha ő viszi tovább ezt a vonalat. S bár népművész nem lett, de tervezőként főleg nagyija népi motívumait használja.

„Katalin édesanyjának volt egy matyó párnája, amit saját kezűleg hímzett. Látott nálam a szalonban olyan motívumokat, amik rajta voltak azon a párnán. Az egyik ruhájához csinálok egy övet neki, amin ez a motívum rajta lesz, hogy majd érezze, mindenki vele van.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában