Bulvár-celeb

2021.10.20. 07:03

Szlávik János elárulta, mikor tetőzhet a negyedik hullám

„Nem vagyok jós, nem tudom megmondani, mikor lesz az esetek számának a csúcsa, de novemberben, mások szerint decemberben várható” − mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa.

Forrás: TV2

A járványügyi adatok folyamatosan emelkednek Magyarországon, de a kórházba kerülők száma nem olyan mértékben mutat növekedést, mint a korábbi járványhullámoknál.

A szakember elmondta, hogy az előző hullámoknál rövidebb idő alatt, gyorsabban emelkedtek az esetszámok és a kórházba kerülők száma. Jelenleg lassabb növekedés figyelhető meg a kórházba kerülők számánál is, ami nagyon fontos, mert nem szabad túlterhelni az egészségügyet – fogalmazott Szlávik János a TV2 reggeli műsorában.

Akik be vannak oltva, nem félnek annyira a vírustól és nem ragaszkodnak foggal-körömmel a szigorításokhoz, mert két-három oltással már úgy gondolják, nem alakulhat ki náluk súlyos megbetegedés – tette hozzá az infektológus, ugyanakkor

megjegyezte, hogy helyesnek tartja, ha valaki önszorgalomból viseli a maszkot. Elmondta, hogy ez főleg a vírus delta variánsának terjedése miatt fontos, ugyanis ezt akár a tünetmentes emberektől is el lehet kapni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában