megdöbbentő

2021.11.04. 08:41

Most derült ki: gyámság alatt állt Dér Heni

Újra fellángolt az ellentét az énekesnő és egykori mentora, Tóth Szabi, a Sugarloaf zenekar frontembere kötött. Kiderült, hogy Heni feláldozta a szabadságát azért, hogy tartósan Magyarországon koncertezhessen.

Forrás: Ripost

A Sugarloaf a mai napig hazánk egyik legsikeresebb zenekara, idén ünnepelte a 25 születésnapját. A csapatnak kilenc éven keresztül Dér Heni volt az énekesnője, a híresség tulajdonképpen a fiúknak és például a Hajnalig még van idő című slágernek köszönheti az országos ismertségét. A közös munkának kilenc év után egyik napról a másikra lett vége. Dér Heni döntött úgy 2013-ban, hogy szólókarrierbe kezd, a Sugarloaf tagjait viszont váratlanul érte a kilépés, és nehéz helyzetbe sodorta néhány hónapra az énekesnő nélkül maradt csapatot.

Viharos kapcsolat

A felek jó ideje nem beszéltek nyilvánosan az akkor történtekről, egészen mostanáig: Dér Heni a napokban a Húsz perc őszintén, Kraszkó Zita, a Femcafe főszerkesztőjének műsorában szerepelt. Az énekesnő több kérdést is kapott volt zenekara kapcsán, így kifejtette: nem bánta meg, hogy eljött, mert szerinte érzelmileg zsarolták őt.

Véleménye eljutott egykori zenekarához is. Tóth Szabi, a Sugarloaf frontembere nyílt levélben válaszolt neki:

„19 voltál, amikor bekerültél hozzánk, a tehetséged miatt! Velünk nőttél fel, emlékszel?

Én voltam a gyámod, havonta ültem veled a Bevándorlási Hivatalban, hivatalosan is vállalva a gyámságod és megígérve a szüleidnek, hogy vigyázok rád.”

Kiderült a titok

Ez az információ eddig nem volt nyilvános, így a Bors megkérdezte a feleket, hogy miért volt szükség a gyámságra.

„Amíg nem volt meg Heninek a kettős állampolgársága, turistavízummal tartózkodott Magyarországon – kezdte a lap megkeresésére Tóth Szabi.

– Ez havonta járt le, így minden hónapban haza kellett mennie Heninek Szerbiába, majd új vízumot igényelni. Kényelmetlen helyzet volt, hiszen folyamatosan koncerteztünk, egy ügyvéd javaslatára végül megbeszéltük, hogy vállalom a gyámságot, ami nagyban megkönnyítette a dolgunkat.”

Szabit természetesen a nézetkülönbségekről is kérdezték.

„Nem szeretnék hozzáfűzni semmit ahhoz, hogy miket nyilatkozik Heni, nem lenne elegáns” – zárta rövidre.

Dér Heni sem volt bőbeszédű a téma kapcsán:

„Nem véletlenül léptem ki, a saját álmaimat akartam megvalósítani, ez nem újdonság”

– mondta Heni, aki a gyámságról sem akart többet elárulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!