Fontos kérdés

2022.06.04. 10:40

Vajon milyen lesz Berki Krisztián síremléke? Édesanyja és Mazsi még nem tudott megegyezni

Hamarosan egy hónapja, hogy tragikus hirtelenséggel, mindössze 41 éves korában elhunyt az ismert médiaszemélyiség.

Forrás: Metropol

Immár kilenc napja, hogy végső búcsút vettek Berki Krisztiántól a Farkasréti temetőben.  Az élete derekán, tragikus hirtelenséggel elhunyt médiaszemélyiséget a sírkert egyik legszebb részén temették el, közel a művészparcellához. A Bors péntek reggel látogatott ki a kétgyermekes apuka sírjához, hogy megnézzék, milyen állapotban van több mint egy héttel a búcsúztató után.

Nos, a látvány szívszorító volt. Berki ikonikus fekete-fehér fotója mellett még mindig halomban álltak a virágok (egy vörös rózsát is találtak a síron) és a koszorúk, igaz, a nyári meleg miatt előbbiek egy kicsit elhervadtak.

Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy Berki Krisztiánnak milyen sírkövet szeretnének állítani a gyászoló szerettei. A Bors megkérdezte az édesanyját, Júlia asszonyt, aki szomorúan sóhajtva elmondta, vannak már elképzelések, de sem ő, sem Mazsi nincs még lelkileg olyan állapotban, hogy leüljenek egyeztetni a témával kapcsolatban.

Forrás: Bors

"Még nem hoztuk meg a döntést, de az biztos, hogy valami gyönyörű, nagy, grandiózus síremléket szeretnénk a fiamnak. Hiszen ilyen illik az ő személyiségéhez. Viszont az az igazság, hogy Mazsival még nem beszéltünk erről, még képtelen vagyok egyeztetni a fiam sírkövéről. Lelkileg ahhoz még nem vagyunk elég erősek, bár csütörtökön meglátogatott engem. Az unokámat, Emma Katerinát is elhozta" – árulta el lapunknak Júlia asszony, akinek a hangján is érződött, mennyire megviselte a fia halála.

Nem jó ötlet elkapkodni a sírkő felállítását

Az általános eljárás szerint egyébként körülbelül három hónappal a temetés után lehet sírkövet állítani elhunyt szerettünknek, igaz, érdemes lehet tovább várni. A felásott földet ugyanis hiába egyengetik a temetést követően, meg kell várni, hogy az természetes módon leülepedjen, összetömörödjön. Máskülönben a túl hamar felállított sírkő a föld további mozgása következtében nagy eséllyel megsüllyed, megdől. Ezért sok szakember azt tanácsolja, hogy a családtagok akár egy évet is várjanak a megrendeléssel. A várakozásnak természetesen érzelmi vagy vallási oka is lehet.

Borítókép: Metropol

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában