Rémisztő

2022.07.17. 05:00

Őszintén vallott Katalin: egészen ritka betegség támadta meg az arcát

A fiatal lány ugyanattól a kórtól szenved, mint Justin Bieber.

Még alvás közben sem tudta lecsukni a szemét Katalin, a fiatal lány, akinek ugyanattól a betegségtől bénult le a fél arca, mint nemrég az ismert énekesnek - derül ki a Ripost cikkéből.

Betegségével szembesülni igazi rémálom volt a számára. A szindróma teljesen váratlanul csapott le rá. Hétköznapi fülfájással kezdődött, két nap múlva pedig már zsibbadt az arca. Majd a szája, az orra és a szeme heteken át teljesen mozdulatlan volt az úgynevezett Ramsay-Hunt szindrómától.

"A szemem nem pislogott, a grimaszok csak az arcom felén voltak meg. A szám is folyt lefele, tehát a fél arcizmom nem működött" – árulta el Katalin.

A bénulást egyébként észre sem vette, hanem párja közölte vele, hogy nagyon furcsán mosolyog. Másnap a háziorvosához fordult segítségért, aki beutalta a neurológiára. Nagyon megijedt, amikor közölték vele az orvosok, hogy van, aki ebből nem gyógyul fel, vagy csak részlegesen.

„Az első néhány estén lekötöttem a szemem, hogy csukva maradjon az alváshoz” - mondta Katalin, aki hosszú ideig aludni sem tudott betegsége miatt.

Katalin arca körülbelül egy hónap múlva teljesen helyrejött és szerencsére semmilyen maradandó károsodása nem lett.

Borítókép: TV2

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában