Bulvár-celeb

2022.12.09. 04:05

Kártérítési pert indíthat Galambos Lajos felesége

Miután az újabb eljárásban is felmentették, Galambos Boglárka akár milliós kártérítésért is perelhet.

Forrás: Origo

Galambos Boglárka hét évvel ezelőtt került bele abba a kálváriába, amikor őt és férjét bilincsben vitte el a hatóság, mert áramlopással gyanúsították Lajcsit.

A szerdai nap folyamán Lagzi Lajcsit jogerősen három és fél év börtönbüntetésre ítélte a törvényszék, ellenben feleségét felmentették minden vád alól. Eszerint a háromgyermekes édesanyát az ügyészség hamisan vádolta súlyos bűncselekmények elkövetésével. A zárkában pedig hiába tudta, hogy ártatlan, a sorsa kilátástalannak tűnt – írja a Bors.

– Ha a kártalanítás szempontjából nézzük, minden egyes hasonló ügy egyedi elbírálás alá esik. De úgy vélem, 

Boglárka jó eséllyel tízmilliókra perelheti a magyar államot. Galambos Lajos feleségének két jogcímen is járhat sérelemdíj. Az egyik, hogy olyan bűncselekmény elkövetésével vádolták meg, amihez semmi köze nem volt. Mégis megalázták, meghurcolták, megfosztották őt a jó hírnevétől.

A másik jogcím, hogy súlyos betegsége ellenére 12 napra rács mögé zárták, ahol nem volt biztosítva számára a gyógyuláshoz szükséges pihenés sem. Ha egy egészséges embert egy szűk zárkában őriznek, az sem tud pihenni, nemhogy egy súlyosan beteg édesanya – nyilatkozta dr. Jován László ügyvéd.

A teljes cikket a Bors oldalán ide kattintva lehet elolvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában