Bulvár-celeb

2023.01.20. 00:39

Ezt a mázlit: két ház árát találták meg befalazva a magyar kőművesek egy építkezésen

Nem hittek a szemüknek, amikor kibontották a falat.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Epic Cure

Nem mindennapi kincsekre bukkant Szabolcsi Attila és csapata a minap. Az építkezés vezetője a Borsnak mesélte el, hogyan is találtak rá a rengeteg pénzre.

Bontás közben találtak egy kis üreget

– A csapatommal régi házakat újítunk fel, hogy apartmanokká alakítsuk át őket. Ezen a nyírbátori házon már másfél éve dolgozunk, csak az utolsó simítások vannak hátra - kezdte a Borsnak Szabolcsi Attila építési vállalkozó. A brigád épp abban a helyiségben dolgozott, amit a régi lakók konyhának használtak. Itt szerettek volna Attiláék kicserélni egy beépített szekrényt, ám a bontásnál valami oda nem illőre bukkantak.

 

– Az asztalos munkatársam, Tibor kezdte kibontani a keretet, majd amikor ez sikerült, a szegőléc mögött egy kis üreget vett észre, ami tele volt pakolva lisztes zacskókkal - mesélte a vállalkozó, majd miután kivették a falból, amit találtak, rögtön kibontották, és rácsodálkoztak a zacskók tartalmára.

 

Nagyon meglepődött a brigád, amikor meglátták mit találtak.
Forrás: Bors

Két ház árát tették félre

Rengeteg régi száz- és ötszáz forintos volt felcímkézve a zacskókban, összesen 30 ezer forint értékben.

 

Ezt a pénzt a lakók ötven évvel ezelőtt, 1970 és 1974 között tették félre (1974-ben a havi átlagkereset 2800 forint volt - a szerk.), akkoriban 15-20 ezer forintért vettek házakat az emberek - mondta a kincsekről a férfi. A Kossuth-százasok és az Ady-ötszázasok mellett pihent még egy zacskó.

 

– Ez jóval nehezebb volt, mint a többi, azt hittük, biztos arany van benne. Amikor kibontottuk, láttuk, hogy egy- és kétpengősökkel van dolgunk a harmincas évekből.

Ennyi pénzből lakást lehetett venni, amikor elrejtették.
Forrás: Bors

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában