veszély

2021.05.02. 09:17

Brutális tűz ütött ki, 11 ember rekedt a lángoló épületben

Volt, akit mentőálarcban menekítettek ki.

Budapest, 2021. május 2. Mentõk látják el a kimenekített embereket 2021. május 1-jén este a X. kerületi Harmat utcában, ahol tûz keletkezett egy társasház negyedik emeleti lakásában. A tûzoltók tizenegy embert menekítettek ki a házból. A helyszínre kilenc mentõegység érkezett, 12 személyt helyszíni ellátásuk után, füstmérgezés gyanúja miatt toxikológiai osztályra szállítottak. MTI/Mihádák Zoltán

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Fotó: Mihádák Zoltán

Teljes terjedelmében égett egy negyedik emeleti lakás három helyisége Budapest X. kerületében, a Harmat utcában tegnap, több ember a tetőn rekedt – tájékoztatott a Katasztrófavédelem.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A négyemeletes, nyolclakásos társasházhoz nagy erőkkel kivonult fővárosi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, két vízsugárral a lángokat elfojtották. Az épület tetőtéri teraszára menekült tizenegy embert, akik közvetlen veszélyben voltak, a tűzoltók lementették.

Három embert mentőálarcban, a lépcsőházon keresztül kísértek le, nyolc embert pedig magasból mentő szerek segítségével hoztak le.

A helyszínre riasztott katasztrófavédelmi mobil labor harminc méteres körzetben méréseket végzett, de veszélyes koncentrációt nem mutatott ki – írja a közlemény alapján a Ripost.

A helyszínre összesen kilenc mentőegység érkezett, 12 személyt helyszíni ellátásuk után, füstmérgezés gyanúja miatt toxikológiai osztályra szállítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában