Bulvár-celeb

2021.05.11. 18:25

Curtis testvérét is őrizetbe vették az elásott MTK-focista ügyében (videó)

Budapesten és Gyömrőn kedd hajnalban csaptak le a három férfire. Katzenbach Imre két feltételezett gyilkosát, valamint az emberölés felbujtóját vették őrizetbe.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A PestiSrácok.hu úgy tudja, az Eclipse-vezetők strómanjának tartott Katzenbachnak azért kellett meghalnia, mert 500 millió forinttal meglopta főnökeit, illetve ki akart pakolni az általa tudott bűncselekményekről.

Három személyt (Sz. Lajost, L. Istvánt, H. Lászlót) vett őrizetbe a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a 2009-ben eltűnt, majd 2020 őszén kiásott volt MTK-focista, Katzenbach Imre meggyilkolása ügyében.

Arról tavaly decemberben számolt be a PestiSrácok.hu, hogy Katczenbach meggyilkolása miatt a szocialista kormányok alatt milliárdokkal kitömött Eclipse Informatikai Zrt.-hez köthető gazdasági büntetőügy egyik elítéltjét, H. Attilát gyanúsították meg a hatóságok, hiszen Katzenbach maradványait a H. Attilához köthető vadászbirtokon ásták ki a rendőrök.

Amikor még minden rendben volt...
Fotó: Facebook

 

A focista, Katzenbach neve is az Eclipse-botrány miatt vált igazán ismertté, a férfi stróman volt, „eltűnése” előtt 500 millió forintot vett magához. A vám- és pénzügyőrség még 2010 tavaszán, a nyomozásról tartott sajtótájékoztatón az Eclipse Informatikai Rendszerház Zrt. kapcsán hét és félmilliárd forint értékű fiktív számlázásról és kétmilliárd forintos adóhiányról számolt be.

A gyanú szerint az elsősorban építőipari tevékenységet folytató cégek bankszámláira került pénzt – három év alatt több, mint tízmilliárd forintot – továbbutalták, majd az összegeket nagyrészt a láncolat végén lévő stróman, Katzenbach Imre vette fel.

Az ügyletekben érintett mintegy húsz vállalkozás kapcsán 2007 és 2009 között az adatok szerint hárommilliárd forint adóhiány keletkezett és tízmilliárd forintos pénzmosás történt. Mindeközben a cégek, köztük az Eclipse Zrt. is, nem fizettek áfát sem.

A focistát Soltvadkerten temették el

Megüzenték, hogy meg fogják ölni

A PestiSrácok.hu megírta azt is, hogy Katzenbach idővel már rettegésben élt és féltette a családját. Ezt igazolja az az Átlátszón néhány éve megjelent, a férfihoz köthető levél, amit „eltűnése” előtt nem sokkal írt, és amit a focista apósa juttatott el a nyomozó hatóságnak.

Életveszélyesen megfenyegettek, meg akarnak öletni! Ezekkel keresték meg a feleségem és üzenték általa… több esetben üzentek, hogy eltesznek láb alól

– írta Katzenbach, aki a levélben kifejtette, hogy feleségén keresztül megüzenték neki, hogy meg fogják ölni, a gyereke apa nélkül fog felnőni. Leírta azt is, hogy a gazdasági machinációkban H. Attila utasításait követte, aki a bűncselekmény egyik kulcsfigurája és akihez a fenyegetések részben köthetőek.

Curtis testvére az egyik gyanúsított

Katzenbach először 2009. áprilisában szívódott fel, azután, hogy félmilliárdot felvett egy bankfiókból, társai tudta nélkül.

Az egykori focista Görögországba ment, családjával ugyanakkor telefonon – a lebukástól félve telefonfülkékből hívta őket – rendszeresen tartotta a kapcsolatot. A PestiSrácok.hu szerint H. Attiláék

2009 augusztusában ugyanakkor rábeszélték, hogy térjen vissza Magyarországra. Katzenbach Imre ekkor komppal Olaszországba utazott, ahonnan H. és az Eclipse-ügy egy másik érintettje autóval hozták haza (hogy nyomást gyakoroljanak a focistára, a két férfi a volt MTK-labdarúgó kislányát is magával vitte az útra).

Az elvitt pénz egy jelentős része megkerült, de azt nem tudni, hogy mennyi maradt Katzenbachnál, aki pár héttel később újra eltűnt, de ezúttal már semmilyen életjelet nem adott magáról. Nem véletlenül, hiszen már halott volt.

A PestiSrácok.hu információi szerint az ügyben

több tanú is megszólalt a rendőröknek: úgy tudják, ők elmondták, hogy a volt focistát H. Attila csalta a vadásztelkére, ahol Sz. Lajos és L. István a férfit meggyilkolták, majd elásták.

Forrásaink szerint H. Attila adta ki a közvetlen utasítást Sz.-nek és L.-nek az áldozat meggyilkolására, ám a valódi megbízó H. László volt, aki 2005 novemberétől volt az Eclipse felügyelő-bizottságának tagja, és ő irányította egy másik vezetővel közösen a céget, sőt, a pénzügyekért is ő felelt.

A PestiSrácok.hu úgy tudja, Katzenbachnak azért kellett meghalnia, mert meglopta főnökeit, illetve tartani lehetett attól, hogy mindent kipakol a milliárdos bűncselekmény-sorozatról.

L. István, akit Curtis testvéréhez hasonlóan az emberölés végrehajtásával gyanúsítanak
Fotó: Facebook

 

Tudható az is, hogy Sz. Lajos és L. István súlyos koponyasérüléseket okoztak az egykori labdarúgónak. Katzenbachnak esélye sem volt, hiszen támadói mindketten harcművészek, illetve Sz. Lajos emellett hivatásos katona volt. Sz.Lajos egyébként nem más, mint az ismert magyar rapper, Curtis testvére.

Sz. Lajos (b) az ismert Barca-világsztár mellett
Fotó: Facebook

 

A cikk további része és az ügy további exkluzív részletei itt, a Pestisracok.hu oldalon olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában