Ország-világ

2021.01.19. 05:55

„Millimétereken múlt az életünk” – Megrázó részleteket mesélt a magyar édesanya a karácsonyi támadásról

A család szenteste óta még mindig retteg, nagyon megviselte őket az őrjöngő ámokfutása.

20201224, Budapest Megkéseltek egy rendőrt Újpesten, a támadót a rendőr társa lelőtte képen: rendőri helyszínelés - Újpesti Kassai utca 19. bejáratal - késelés helyszíne Fotó: Knap Zoltán (KZ) Bors

Forrás: Knap Zoltán (KZ) / Bors

Fotó: Knap Zoltán

Mint ismert, szenteste reggelén egy őrjöngő férfi akart egy újpesti család életére törni. Elképzelni is szörnyű, mi történt volna, ha nem érkezik időben a két hős járőr, akik saját testi épségük árán védték meg a lakókat.

A családot lelkileg úgy megviselte a tragédia, hogy mind a mai napig rettegnek. Teljesen elveszítették az alapvető biztonságérzetüket. Éppen boldogan készültek az ünnepre, amikor meghallották az ijesztő hörgő hangokat – írja a Blikk alapján a Ripost.

„A férjem már vette a cipőjét, hogy kimegy körbenézni, akkor üzent a szomszéd, hogy ki ne menjünk, mert egy pasas négykézlábra ereszkedve őrjöng a lépcsőházban és kés van nála. Belegondolni is szörnyű, hogy mi történik, ha a szomszéd nem ír, vagy én nem olvasom el, és a párom védtelenül kimegy. Biztos, hogy ott helyben megölte volna ez az ember”– idézte fel a szörnyű reggelt az asszony, akinek a férje belülről támasztotta az ajtót, be ne jusson hozzájuk a férfi.

A helyszínre érkező fiatal járőr felszólította a késes őrjöngőt, mire az rátámadott. A rendőrnő akkor vette elő a fegyverét és saját életét mentve tüzelt.

„A férjem bakancsától pár centire ment el az egyik golyó, a másik az ajtófélfába állt, de egy a kisfiam matracában végezte, amin félelmünkben összebújva feküdtünk ketten. Tényleg millimétereken múlt az életünk. Miután ártalmatlanná tették a férfit, még éjszakáig helyszíneltek nálunk, az ajtó előtt pedig ott hevert a hulla. Tudom, hogy a rendőröknek mindent rekonstruálni kellett, de ez lelkileg nekünk nagyon megterhelő volt. A kisfiam vigasztalhatatlanul sírt, a várva várt ünnepünk egy pillanat alatt rémálommá vált”

– remegett meg Sz. hangja, aki azt is hozzátette már ajtót is cseréltettek és a matracot is kidobták, hogy minél hamarabb maguk mögött hagyják a borzalmakat.

Borítókép: rendőri helyszínelés az újpesti Kassai utca 19. bejáratánál a támadás után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában