alkatrészgyártás

2018.03.12. 12:45

Orbán Viktor: vonzó példák a német családi vállalkozások

A rendszerváltás után a magyar piacgazdaság előtt példaként általában Németország szerepelt, amely egy vesztes világháború után is képes volt megteremteni az új német ipart.

Forrás: MTI Fotó

Magyarország is szeretne olyan családi vállalkozásokat, amelyek hasonló eredményeket és sikereket érnek el, mint a németországiak – mondta Orbán Viktor hétfőn Nyírbátorban, ahol bejelentette az alkatrészgyártó Rosenberger Magyarország Kft. mintegy hatmilliárd forint értékű új beruházását.


A kormányfő beszédet mond k beszédet mond az autóipari alkatrészeket gyártó Rosenberger Magyarország Kft. nyírbátori gyárában
Forrás: MTI Fotó | Fotós: Czeglédi Zsolt

A kormányfő hangsúlyozta, a rendszerváltás után a magyar piacgazdaság előtt példaként általában Németország szerepelt, amely egy vesztes világháború után is képes volt megteremteni az új német ipart.

A német családi vállalkozások a német emberek 68 százalékának adnak munkát, és a teljes német gazdasági teljesítménynek mintegy 50 százalékát adják. „Ide szeretnénk eljutni mi is” – jelezte Orbán Viktor.

„Olyan gazdaságot szeretnénk, mint a német, a családi vállalkozások adják a jövőben a reményeink szerint majd a teljes magyar gazdasági teljesítmény felét, és azt szeretnénk, ha a magyar embereknek mintegy hatvan-hatvanöt százaléka a magyar tulajdonú gyárakban és üzemekben dolgozhatna” – fogalmazott a miniszterelnök.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök köszönti a dolgozókat az autóipari alkatrészeket gyártó Rosenberger Magyarország Kft. nyírbátori üzemében 2018. március 12-én.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában