Exportakadémia

2018.07.25. 15:23

Székelyföldi vállalkozókat tréningezett a nemzeti kereskedőház

A résztvevők bepillantást nyertek többek között a sikeres külpiacra lépési és marketing stratégia megalkotásába, valamint a hatékony promóciós eszköztár kialakításába.

Székelyföldi magyar vállalkozóknak tartott vállalkozás- és exportfejlesztési tréninget a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) szerdán Tusnádfürdőn a Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor szakmai programjainak keretében – közölte a kereskedőház.

Az MNKH Exportakadémia – exportspecifikus képzés határon innen és túl címen meghirdetett rendezvényt helyi cégek körében végzett felmérésekre, a regionális vállalkozói igényekre építve szervezték meg.

A rendezvényen a kereskedőház szakértői, illetve Magyarország vezető tartalom-marketing bloggere közreműködésével a résztvevők bepillantást nyertek többek között a sikeres külpiacra lépési és marketing stratégia megalkotásába, a hatékony promóciós eszköztár kialakításába, továbbá megismerték az MNKH szolgáltatási és képzési portfólióját.

A közleményben idézik Kun Gábort, az MNKH vezérigazgató-helyettesét, aki elmondta: kiemelt figyelmet fordítanak a Kárpát-medencei fiatal magyar vállalkozók és cégvezetők exportpiaci ismereteinek kiszélesítésére, kapcsolatrendszerük bővítésére.

A kereskedőház 2016-ban tette elérhetővé az MNKH Exportakadémia képzéseit a határon túli magyarlakta régiókban. A tréningeken 230 határon túli magyar vállalkozás 254 képviselője vett részt az erdélyi Csíkszeredán és Gyergyószentmiklóson, a vajdasági Szabadkán, a kárpátaljai Beregszászon, valamint a drávaszögi Eszéken és a felvidéki Komáromban.

A tréningsorozat sikereire, a résztvevők pozitív visszajelzéseire tekintettel a képzéseket 2018 szeptemberétől újabb határon túli magyarlakta területeken ismét megszervezik – tájékoztatott a Magyar Nemzeti Kereskedőház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában