együttműködés

2019.02.02. 21:41

A kormány kiemelten támogatja a duális képzés terjedését

A gazdasági és technológia környezet állandó változása szükségessé teszi, hogy a felsőoktatási intézmények együtt tudjanak működni a hallgatóknak gyakorlatot nyújtó vállalkozásokkal – mondta el László András fejlesztéspolitikai kommunikáció összehangolásáért felelős miniszteri biztos szombaton az MTI-nek.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) képviselője a felsőoktatási nyílt napok keretében szervezett, uniós és hazai forrásból támogatott projekteket bemutató rendezvénysorozat utolsó állomását a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) tartották. A sajtótájékoztatót követően elmondta, hogy a Széchenyi 2020 programban 33 felsőoktatási intézmény több mint 300 projektje nyert el fejlesztési támogatást, amelyek összértéke meghaladja a 280 milliárd forintot. Ezek a projektek infrastruktúra és képzési módszertan fejlesztésekre, nemzetközi hálózatok építésére és jelentős eszközpark-beruházásokra terjedtek ki – tette hozzá.

A Szegedi Tudományegyetemen egy olyan készségfejlesztő központot alakítottak ki, amelyben a tanulók magas színvonalú egészségtudományi berendezéseken gyakorolhatnak – mondta László András, hozzátéve, hogy az SZTE negyven projektben nyert főpályázóként, további mintegy ötvenben pedig partnerként vesz részt, amivel összesen több mint 48 milliárd forint támogatást kapott.

A miniszteri biztos emlékeztetett arra, hogy az uniós fejlesztési nyíltnap-sorozat kiemelt témája volt a duális képzés, amelyet a kabinet jelentősen ösztönözni kíván. Elmondta, hogy a hallgatóknak és a különböző vállalatoknak, egyéb szakmai partnereknek egyformán kifizetődő, ha a felsőoktatási képzés ideje alatt a gyakorlati idő is biztosított.

László András kitért arra is, hogy Csongrád megyében 2170 nyertes uniós pályázatot hirdettek ki, amelyek összértéke 383 milliárd forint, ezek közül a szegedi pályázók több mint ezer projekthez nyertek 220 milliárd forintot meghaladó támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában