ötcsillagos techológia

2019.10.21. 17:54

Környezettudatosságért járó díjat kapott a Mediaworks veszprémi nyomdája

Rangos szakmai elismerésben részesült a Mediaworks Hungary Zrt. veszprémi nyomdája.

Forrás: GPwA

Fotó: Falidi Viktória

Az Év Zöld Nyomdája díjat először sikerült maximális pontszámmal elnyerni. Horváth Gábor Ferenc veszprémi nyomdavezető lapunknak elmondta: a díjjal az elmúlt évek fejlesztéseit és a környezettudatos működést értékelték a bírálók. Az elismeréshez hozzájárult a Mediaworks társadalmi felelősségvállalása, így mások mellett a környezettudatosságot erősítő cikkek és akciók, valamint a zöld technológiák, például a szelektív hulladékgyűjtés mindennapokban való alkalmazása is – tette hozzá a szakember. Mint mondta: az elmúlt években elért négy csillag helyett ebben az évben a maximálisan adható öt csillagra értékelték működésüket.

Idén immár kilencedik alkalommal adták át a GPwA Zöld-díjakat. A 2011-ben indult GPwA zöld pályázati rendszer elismerése azon papír-, nyomda- és csomagolóanyag-gyártó cégeknek jár, amelyeket – szigorú kritériumoknak megfelelve – környezettudatos gondolkodás, fenntarthatóságot figyelembe vevő technológiai gyakorlat, környezetközpontú vállalatirányítás, valamint az ágazat környezettudatosságának fejlesztése területén végzett tudatformálás, példamutatás jellemzi.

Az idei díjazottak között 18 nyomda, két csomagolóanyag-gyártó és két papírkereskedő cég van, amelyek együttesen 138 milliárd forint nettó árbevétellel és közel 3400 fő alkalmazotti létszámmal a hazai papír-, nyomda- és csomagolóanyag-gyártó szektor meghatározó részét képviselik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában