megállapodás

2020.01.11. 20:14

Hétmilliárd forintot szán béremelésre a SPAR

A fizetések mellett emelkedik a béren kívüli juttatások összege is.

Megállapodott a 2020-as bérfejlesztésről a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete – közölte a Világ­gazdasággal a több mint 13 ezer munkatársat foglalkoztató áruházlánc. Így az elérhető legalacsonyabb bruttó alapbér a legnagyobb létszámú áruházi munkakörökben a próbaidő alatt 235 ezer forint, a próbaidő után pedig 245 ezer forint.

Emellett a társaság továbbra is biztosítja a kiemelt teljesítményű áruházak számára az alapbéren felüli kiegészítő jövedelmet. Maczelka Márk kommunikációs vezető hangsúlyozta: a SPAR 2017 és 2019 között 26,5 milliárd forint értékű bérfejlesztést hajtott végre, ami 2020-ban csaknem 7 milliárd forinttal egészül ki.

Az üzletlánc az idén is biztosít hűségprogramot, amelynek keretében megmarad a SZÉP-kártya. Ennek mértéke a SPAR-nál eltöltött évek számától függően éves szinten legalább 40, legfeljebb 100 ezer forint. Új elem a 13. havi juttatás kiterjesztése az év első felében belépők számára, ennek célja a vállalat vonzóbbá tétele a munkaerőpiacon.

Emellett továbbra is él a dolgozói vásárlási kedvezmény, amely február 1-jétől 10 százalék engedmény elérését teszi lehetővé az egyes vásárlások alkalmával, havi 80 ezer forintos összeghatárig.

A beruházásokat is folytatja 2020-ban a SPAR: az új áruházak építésére és a már meglévők felújítására szánt keret meghaladja a 31,6 milliárd forintot. Heiszler Gabriella, a társaság ügyvezető igazgatója lapunknak korábban azt mondta, hogy évente húsz üzlet külső-belső újraértelmezése a cél.

A ráfordítás összege egy szupermarket esetében átlagosan 400-500 millió forint, ám a hipermarketek esetében az 1,5-1,7 milliárdot is elérheti.

A plázastoptörvénnyel kapcsolatban az ügyvezető elmondta, hogy évente 10-15 üzletnyitás felelne meg az egészséges fejlődésnek, ehhez képest négy-hat új egység létesítése is komoly erőfeszítést kíván.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában