kulcskérdés

2020.06.26. 17:50

Meghosszabbították az öntözésfejlesztési pályázatok beadási határidejét

A gazdálkodók a maximálisan elnyerhető 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatási összegre több szakaszban, akár 2021. június 4-ig is pályázhatnak.

Ófehértó, 2020. április 28. Öntözőfejet állít be a Fejértó Szövetkezet munkatársa Ófehértó határában 2020. április 28-án. A szövetkezet ötszáz hektáron 14 kútból 14 öntözőrendszerrel öntöz. MTI/Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Az Agrárminisztérium pénteken tudatta, hogy az öntözött területek növelését célzó beruházások eredményes megvalósítása érdekében módosította a Vidékfejlesztési Program Mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése című pályázatot.

Az öntözés feltételeinek javítása, az öntözött területek növelése és az ehhez szükséges feltételrendszer javítása társadalmi, gazdasági és környezeti szempontból egyaránt kulcskérdés, ezért az Agrárminisztérium a pályázati lehetőség meghosszabbításáról döntött. A gazdálkodók a maximálisan elnyerhető 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatási összegre több szakaszban, akár 2021. június 4-ig is pályázhatnak.

A módosított pályázati felhívás a www.szechenyi2020.hu oldalon érhető el.

A gazdálkodók 2016 óta pályázhatnak a Vidékfejlesztési Program öntözésfejlesztési pályázatára, amelynek keretében mintegy 49,5 milliárd forint áll rendelkezésre többek között a vízvisszatartás, a vízkészletekkel való fenntartható gazdálkodás, valamint takarékos öntözési technológiák elterjesztésének támogatására. A pályázat keretében eddig 440 nyertes esetében 22,6 milliárd forint összegben történt kötelezettségvállalás.

Borítókép: Öntözőfejet állít be a Fejértó Szövetkezet munkatársa Ófehértó határában 2020. április 28-án. A szövetkezet ötszáz hektáron 14 kútból 14 öntözőrendszerrel öntöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában