javuló tendencia

2021.01.16. 18:33

A legtöbb iparágban a járvány eleji szintre nőtt a kölcsönzött munkavállalók száma

A vendéglátás és idegenforgalom kivételével már minden iparágban annyi kölcsönzött munkavállaló dolgozik Magyarországon, mint a koronavírus-járvány kezdetén, számuk januárban ismét elérte a 180 ezret – közölte a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége (MMOSZ).

A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége (MMOSZ) felidézte, hogy a kölcsönzött munkavállalók száma áprilisban a járvány miatt 120 ezer alá csökkent, júliustól azonban ismét megnőtt az igény irántuk, ezért a szövetség abban bízik, hogy 2021-ben a kölcsönzött munkaerő foglalkoztatásának volumene a korábbi évek dinamikája szerint tovább emelkedik.

Az MMOSZ az év elején felmérést végzett a tíz legnagyobb munkaerő-kölcsönző cég – Delego Consulting Kft., euJOBS, Humán Centrum, Humánia HRS Group Zrt., Man at Work, Pannon-Work Zrt., Prohuman, Viapan Dologidő , WHC, Work Force – körében, amelyből kiderült, hogy a kereskedelemben 30 százalékkal, a logisztika és raktározás területén pedig ötödével dolgoznak ma többen.

Dénes Rajmund Roland, az MMOSZ elnöke kifejtette, a koronavírus okozta átmeneti visszaesés nem hasonlítható a korábbi évek gazdasági válságához, miután a válság indulását követő harmadik hónapban már érzékelhető volt a fordulópont. Júliustól fokozatosan, iparági szinten is mérhető arányban emelkedett a kölcsönzött munkavállalók létszáma, amely fél év alatt visszaállt a válság előtti szintre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában