Ország-világ

2021.03.05. 17:27

Koronavírus: kezelési költség nélkül váltják vissza a márciusi helyközi bérleteket

Az ITM a veszélyhelyzeti intézkedésekhez igazodva eddig is minden esetben haladéktalanul megtette a szükséges lépéseket.

„Arra kérünk mindenkit, hogy amennyiben megoldható, törekedjen arra, hogy az alkalmazottai, kollégái otthonról dolgozhassanak. Ugyanis így is csökkenthetjük a személyes kontaktusok számát, ami rendkívül fontos a járvány megfékezéséhez” – mondta Schanda Tamás.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese hozzátette: mivel az elkövetkező hetekben remélhetőleg sokkal kevesebben fognak utazni, a helyközi járatokra megvásárolt bérleteik feleslegessé válnak. A tárca ezért utasította a szolgáltatókat, hogy a márciusra megváltott bérletek árát kezelési költség nélkül, teljes egészében fizessék vissza azoknak, akik ezt legkésőbb március 10-én kérik.

A tárca intézkedése nyomán a közlekedési társaságok visszaveszik a helyközi járatokra szóló, március havi vagy félhavi bérleteket. Ha az utasok ezt 2021. március 10-éig kezdeményezik, a vételárat teljes egészében, kezelési költség felszámítása nélkül visszakapják.

A megvásárlás idejétől és az érvényesség időtartamától függően, a vevő kérelmére a 30 napos bérletek ára is visszafizethető felerészben vagy teljes egészében. A részletes feltételekről és a visszaváltási igény jelzésének módjáról a szolgáltatók tájékoztatják majd utasaikat.

Schanda Tamás elmondta: „Az ITM a veszélyhelyzeti intézkedésekhez igazodva eddig is minden esetben haladéktalanul megtette a szükséges lépéseket a feleslegessé váló bérletek visszaváltása érdekében. Az innovációs tárca a díjmentes visszaváltás újbóli elrendelésével mentesíti a magyar családokat az indokolatlan kiadásoktól.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában