Fontos információk

2021.12.10. 12:30

December végéig kell visszaküldeni a családi pótlékot nem kapó szülőknek az adó-visszatérítéshez szükséges nyilatkozatot

Fontos, hogy a családi pótlékot nem kapó szülők se felejtsék el visszaküldeni december végéig a családi adó-visszatérítéshez szükséges nyilatkozatot – hívta fel a figyelmet a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára pénteken a Facebook-oldalán megosztott videóban.

Zsigó Róbert emlékezetetett: a kormány újabb jelentős támogatást tervez kifizetni a gyermeket nevelő családoknak: 2022-ben családi adó-visszatérítés keretében visszakapják az idén befizetett személyi jövedelemadójukat az átlagbér adószintjéig.

Ennek összege szülőnként elérheti akár a 800 ezret forintot is – mondta, hozzátéve, hogy soha ilyen Magyarország még nem volt.

    

Zsigó Róbert elmondta, erre a kormány 600 milliárd forintot szán, amit a gazdasági növekedés, a gazdaság jó teljesítménye tesz lehetővé.

    

A kifizetés a családi pótlékban részesülőknek automatikus. A többi családi pótlékot nem kapó szülőknek viszont nem automatikus a kifizetés, nekik nyilatkozniuk kell.

    

Az ehhez szükséges nyilatkozatot a NAV honlapján, a www.nav.gov.hu oldalon Visszaadó-nyilatkozat néven találják meg – közölte az államtitkár.

    

Mint kifejtette, nyilatkozni kell annak szülőnek, aki ugyan jogosult családi pótlékra, de azt nem ő kapja, hanem a másik szülő.

    

Nyilatkozniuk kell a kisvállalkozó, kisadózó szülőknek, továbbá szintén nyilatkoznia kell a 10. hetet már betöltő várandós édesanyának és hozzátartozójának.

    

Továbbá nyilatkozniuk kell a rokkantsági járadékban részesülő szülőknek is – hívta fel a figyelmet Zsigó Róbert.

Címkék#szja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában