Van azonban, aki nem tud félretenni

2022.08.06. 11:00

A fiatalok többsége rendszeresen takarékoskodik

A fiatalok 47 százaléka havi rendszerességgel, további 21 százaléka pedig ritkábban, de szintén rendszeresen takarékoskodik - közölte a K&H szerdán.

Felmérésük szerint a havonta takarékoskodók 26 százaléka már a hónap elején spórol, míg 21 százalék a hónap végére megmaradt összegből tesz félre. Az egyáltalán nem takarékoskodó 19 és 29 év közötti felnőttek aránya 20 százalék, a megkérdezettek csaknem hatoda pedig csak akkor tesz félre, ha nagyobb összeghez jut.

A K&H az adatok alapján úgy véli, hogy a gyorsuló infláció ma már a fiatalabb nemzedékek megtakarítási szokásait is befolyásolja. Részben ezzel magyarázzák többek között, hogy 

ötödük nem tud félretenni. A közlemény szerint rövid távon valószínűleg csökkenni fog a takarékoskodásra képes fiatalok aránya.

A felmérés 300, városban élő fiatal online megkérdezésével készült, a megkérdezettek a korcsoport reprezentatív mintáját alkotják - írták.

Borítókép: illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában