A biztonság felértékelődik

2022.08.16. 15:40

Újabb béremelést kapnak a rendvédelmi dolgozók

Rétvári Bence

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

– A veszélyek korát éljük, elég a járványra, a migrációra, az energiaválságra vagy a háborúra gondolnunk. A veszélyek korában a biztonság mindig felértékelődik, ezért is döntött úgy a kormány, hogy a januári 10 százalékos béremelés után, és a februári 6 havi fegyverpénz után a rendvédelmi szervek hivatásos állományú dolgozói javára szeptember elsejétől újabb béremelés következik, amelynek keretében mindenkinek több mint 116 ezer forinttal fog nőni a fizetése – közölte a Facebook-oldalán megosztott videóban Rétvári Bence. 

 

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hozzátette: ez nemcsak a rendőrségnél dolgozókra terjed ki, készenléti rendőrségnél dolgozókra, helyi rendőrkapitányságnál dolgozókra vagy a TEK-esekre, hanem kiterjed például a katasztrófavédelemnél dolgozókra, így a tűzoltókra is, kiterjed az idegenrendészeti dolgozókra, kiterjed a büntetés-végrehajtásnál dolgozókra, tehát a börtönőrökre is, és kiterjed az Országgyűlési Őrség tagjaira is. 

 

– Ezeknek az intézkedéseknek pedig a teljes költségvetési fedezete 52 milliárd forint, amelyet a honvédelmi alapból biztosítunk – hangsúlyozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában