Beruházás

2022.09.12. 14:10

Új szolgáltató központot hoz létre a Fressnapf állateledel-gyártó Budapesten

Budapesten hozza létre 150 munkavállalót foglalkoztató szolgáltató központját a német Fressnapf, Európa legnagyobb állateledeleket és felszereléseket gyártó cége - jelentette be Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára hétfőn Budapesten.

A vállalat Budapestről vizsgálja majd, hogyan tudnának tovább terjeszkedni Kelet-Közép-Európában

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Kiemelte, hogy a vállalat Magyarországon működteti regionális központját, és a beruházással most egy újabb fontos lépést tesz.   

A Fressnapf az utóbbi évek egyik leggyorsabban fejlődő magyar iparágában hoz létre újabb fontos hozzáadott értéket; a hazai szolgáltató központokban már több mint 70 ezer ember dolgozik, főként fiatal, nyelveket beszélő diplomások, akik az ország növekedésének fontos zálogát jelentik - hangsúlyozta Magyar Levente.   

Az államtitkár kitért arra, hogy 

a magyar gazdaság az utóbbi évek nehézségei ellenére talpra állt, a második negyedévben Európa egyik leggyorsabb gazdasági fejlődése volt Magyarországon.

Azt mondta: "rendkívüli körülmények között élünk, a hazai cégeknek is rendkívüli időkben kell helytállni". Rendszeresen érkeznek ugyanakkor olyan impulzusok, amelyek megerősítik, hogy a magyar gazdaság jó úton jár, Magyarországon van olyan potenciál, amiért külföldről is érdemes ide jönni, és ez bizakodásra ad okot - fejtette ki.   

Hozzátette: 

ilyen megerősítés, hogy a Fressnapf Budapesten hozza létre a 150 új munkahelyet biztosító szolgáltató központot, és további tervei is vannak Magyarországon.

Patrick Bontenakels, a Fressnapf regionális operatív vezetője a beruházás bejelentésén egyebek mellett elmondta: Budapestről vizsgálják majd, hogyan tudnak tovább terjeszkedni Kelet-Közép-Európában, és komoly lehetőséget látnak a dél-európai online terjeszkedésben is. Hangsúlyozta, hogy a vállalatnak szüksége van magasan képzett munkatársakra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában