Zöld nyomda-díj

2022.11.02. 19:34

Rangos szakmai elismerésben részesült a Mediaworks budapesti nyomdája

A díjjal a cég évek óta tartó, a fejlődés iránti elkötelezettségét is elismerték.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Idén tizenkettedik alkalommal került sor a GPwA (Green Printworld Award) Zöld-díjak átadására, amelyek napjainkban már a három nagy hazai szervezet – PNYME, PNYSZ, CSAOSZ – közös támogatásával, a szakma kimagasló díjai. 

A 2011-ben indult zöld pályázati rendszer elismerése azt tanúsítja, hogy szigorú kritériumoknak megfelelve, az adott papír-, nyomda- és csomagolóanyag-gyártó céget példamutató zöld gondolkodás, a fenntartható fejlődés lehetőségeit figyelembe vevő technológiai gyakorlat, környezetközpontú vállalatirányítás, valamint az ágazat környezettudatosságának fejlesztése területén végzett tudatformálás jellemzi.

A kapott díjjal a Mediaworks budapesti nyomdájában az elmúlt években megvalósult és a jövőben tervezett energiahatékonyságot növelő fejlesztéseket, a fenntartható fejlődést elősegítő "Zöld" beruházásokat, valamint a környezettudatos működést értékelték a bírálók.

 Az elismerésben szerepe volt a Mediaworks társadalmi felelősségvállalásának, így mások mellett a kiadó print és online kiadványaiban megjelent környezettudatosságot erősítő cikkek és akciók, valamint a zöld technológiák, például a szelektív hulladékgyűjtés mindennapokban való alkalmazásának is.

Az idei díjazottak között 15 nyomda, 3 csomagolóanyag-gyártó, 1 papírgyártó és 4 papírkereskedő cég van, melyek együttesen 149 milliárd forint 2021-es nettó árbevétellel, 3689 fő alkalmazotti létszámmal a hazai nyomda-, papír- és csomagolóanyag-gyártó szektor meghatározó részét képviselik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában