Tiltakozás

2023.03.16. 13:44

A kormány elítéli és ellenzi a helyi földadók bevezetésének minden formáját

Az Agrárminisztérium és a kormány a magyar gazdák mellett áll, ezért elítéli és ellenzi a helyi földadók bevezetésének minden formáját - mondta Gödöllőn, csütörtökön az agrárminiszter, amikor átvette a helyi földadók bevezetése ellen összegyűjtött 120 ezer aláírást.

Nagy István agrárminiszter (j2) a helyi földadók bevezetése ellen összegyűjtött 120 ezer aláírást veszi át, mellette Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke (j2), Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) elnöke, az Országgyűlés fideszes alelnöke (j3), Papp Zsolt György, a MAGOSZ Ifjú Gazda Tagozatának elnöke (b) és Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) rektora az Ifjú gazda kongresszuson, amelyet a MAGOSZ és a MAGOSZ Ifjú Gazda Tagozata szervezett Gödöllőn, a MATE Mezőgazdasági Eszköz- és Gépfejlődés-történeti Szakmúzeumban 2023. március 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Nagy István a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és a MAGOSZ Ifjú Gazda Tagozata rendezésében megtartott Ifjú gazda kongresszuson arról beszélt, hogy ő is aláírta a MAGOSZ és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Hódmezővásárhelyen bevezetett földadó ellen indított petícióját.

Nagy István a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és a MAGOSZ Ifjú Gazda Tagozata rendezésében megtartott Ifjú gazda kongresszuson mond beszédet
Forrás: Facebook

Hozzátette:

„ha a dollárbaloldal egy településen bevezeti ezt az új adót, akkor bármelyik másik baloldali településen is kész lesz bevezetni, veszélyeztetve ezzel a magyar gazdák, a magyar agrárium érdekeit”.

Minden nehézség és kihívás ellenére a magyar mezőgazdaság az elmúlt két évben is biztosította a lakosság jóminőségű és biztonságos élelmiszerrel való ellátását – fűzte hozzá a miniszter.

Nagy István elmondta, hogy „a 2023-2027-es Közös Agrárpolitikai Stratégiai Tervben eddig soha nem látott források állnak rendelkezésre az agrárium fejlesztésére, éppen ezért fontos, hogy az ágazatba befektessünk, értéket teremtsünk, és ne hozzuk hátrányos helyzetbe a gazdákat olyan elhibázott intézkedésekkel, mint a földadó bevezetése”.

Rámutatott, hogy a földadó az élelmiszerek drágulását okozhatja, így a következmények mindenkit érintenek. A kormány elkötelezett amellett, hogy a termőföld nem képezheti adó alapját, és ennek jogszabályban is érvényt fog szerezni 

– emelte ki az agrárminiszter.

A kongresszuson köszöntőt mondott Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora, Papp Zsolt György, a MAGOSZ Ifjú Gazda Tagozatának elnöke, Győrffy Balázs, a NAK elnöke, és Jakab István, a MAGOSZ elnöke is.

A megnyitók után Győrffy Balázs és Jakab István átadta az agrárminiszternek a két szervezet által a helyi földadó bevezetése ellen összegyűjtött 120 ezer aláírást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában