IT-biztonságban utaznak

2018.01.19. 11:45

Felvásárolták a magyar Balabit cégcsoportot az amerikaiak

A luxemburgi bejegyzésű, de magyar érdekeltségű Balabit cégcsoportot a One Identity, az amerikai Quest nevű cég IT biztonsággal foglalkozó leányvállalata vette meg.

A történtekről pénteken Budapesten a Balabit IT Kft. alapító ügyvezető igazgatója, Györkő Zoltán számolt be, aki közölte: az üzleti tranzakció részletei, így a vételár sem nyilvános, azokat üzleti titokként kezelik.

Az üzletet sikeresnek ítélte a magyar érdekeltségű cégcsoport – amely a magyarországi, a németországi és az egyesült államokbeli vállalatokat foglalja magába – szempontjából, mivel az további technológiai és piaci fejlődés előtt nyit utat a Balabit előtt.

A Balabit nagyvállalatok számára fejleszt IT-biztonsági megoldásokat, amelyek saját területükön technológiai vezető szerepet töltenek be a nemzetközi piacon. A cégcsoport bevétele 95 százalékban külföldi értékesítésből származik – tette hozzá az ügyvezető igazgató. A Balabit ügyfélkörébe többek között multinacionális vállalatok, bankok és államigazgatási szervezetek tartoznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában