Informatikai szolgáltatás

2017.07.24. 12:36

Jelentős befolyást szerzett az Opimus a Takarékinfóban

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett rendkívüli tájékoztatás szerint az Opimus Group Nyrt. és a 24,67 százalékos közvetlen érdekeltségében lévő Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. együttesen megvásárolja a Takarékinfó Központi Adatfeldolgozó Zrt. 49,57 százalékos részvénycsomagját.

Az eladó az AB Banksoft Plus Kft. Az Opimus a birtokába kerülő, összesen 24,87 százalékos részvénycsomagért 426.5 millió forintot fizet az AB Banksoft Plus Kft.-nek.

A Takarékinfó Zrt. informatikai szolgáltató vállalat. Ügyfelei közé tartoznak a Takarékbank és a Takarékszövetkezeti Integráció tagjai, a B3 Takarék Szövetkezet, az FHB csoport vállalatai (FHB Kereskedelmi Bank, – Jelzálogbank, – Lízing, – Ingatlan), a Magyar Posta Befektetési Zrt., a Díjbeszedő Informatikai Kft., továbbá a Ma-Tak-El Zrt.

A Takarékinfó legnagyobb volumenű projektje a takarékszövetkezeti integráció egységes informatikai rendszerének (EIR) bevezetése, illetve létrehozásának koordinációja. A mindösszesen 10,1 milliárd forintos szofterfejlesztés bevezetéséhez a Takarékinfó 4,6 milliárd forint értékben hajtott végre IT-beruházásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában