kiszámíthatóság, tervezhetőség

2018.05.22. 16:40

Június első felében kerülhet a költségvetés az országgyűlés elé

A Gazdasági Kabinet Varga Mihály vezetésével keddi első ülésén tekintette át az elkövetkezendő időszak gazdaságpolitikai kérdéseit.

Varga Mihály a testület ülését követően elmondta: az első ülés legfontosabb témája a költségvetés tervezése volt, ami a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is tavasszal történik.

Ez változatlanul a kiszámíthatóságot és a tervezhetőséget erősíti, hiszen minden érintett már fél évvel korábban láthatja a költségvetési mozgásterét – tette hozzá.

Az elkövetkezendő hetekben ölt formát a dokumentum, amelyet – minden jogszabályi garancia betartása mellett – előbb a kormányzati fórumok tárgyalnak, majd a Költségvetési Tanács véleményével együtt kerül az országgyűlés elé – tájékoztatott a pénzügyminiszter.

A Gazdasági Kabinet tagjai: Varga Mihály gazdaságpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter, Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezelésért felelős tárca nélküli miniszter, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában