Járvány

2021.03.03. 10:45

Már több mint 400 ezer ember munkahelyének megtartását segítették

Már több mint 400 ezer ember munkahelyének megvédését és újrateremtését segítette a kormány a bértámogatási programokkal – mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán.

Erdõkövesd, 2020. június 17. Dolgozók az Axis Bentonit Kft. erdõkövesdi üzemében a bértámogatási okirat átadásának napján, 2020. június 17-én. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

A járvány első szakaszában munkahelyvédelmi és munkahelyteremtő programok indultak, akkor mintegy 280 ezer munkavállalót segítettek – hangzott el az M1 műsorában.

Később bértámogatási programot indítottak a vendéglátásban, turizmusban, valamint a szolgáltató ágazatban dolgozóknak, ezeket eddig 115 ezer ember tudta igénybe venni. A kutatás-fejlesztési program, valamint a 25 év alatti fiatalokat, illetve alacsonyabb végzettségűek támogatását célzó programok pedig elérhetőek jelenleg is.

Mindezekre összesen 120 milliárd forintot fordított eddig a kormány az államtitkár közlése szerint.

Borítókép: dolgozók az Axis Bentonit Kft. erdőkövesdi üzemében a bértámogatási okirat átadásának napján, 2020. június 17-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában