segítség a fiataloknak

2021.01.18. 07:48

Varga Mihály: a 25 év alatti fiataloknak jövőre nem kell adót fizetniük (videó)

A pénzügyminiszter a műsorban elmondta: már régóta vizsgálták azt a kérdést, hogyan lehetne a fiatal generációnak minél több támogatást adni, akár munkahelyhez, tanuláshoz, otthonteremtéshez vagy foglalkoztatáshoz.

„A legfontosabb kérdés az ország szempontjából továbbra is a demográfia, a gyermekvállalásnak az ösztönzése, segítése, támogatása. Ebből kifolyólag már régóta vizsgáljuk azt a kérdést, hogy hogyan lehetne annak a fiatal generációnak minél több támogatást, akár munkahelyhez, tanuláshoz, otthonteremtéshez vagy foglalkoztatáshoz adni, amelyiken alapvetően múlik az, hogy hány gyermek születik majd egy évben ebben az országban” – fogalmazott Varga Mihály a Bayer show című műsorban. Hozzátette: ennek az egyik fontos eleme az adórendszer.

Az adás felkerült a hirtv.hu oldalára is.

„Hogyan tudja az adórendszer segíteni a fiatalokat, a gyermekvállalást? Innen jutottunk el oda, hogy a 25 év alatti fiataloknál, egy alapos vizsgálat után úgy látjuk, hogy van, lenne lehetőség arra, hogy olyan adókedvezményt kapjanak, ami hasonló egyébként a négy vagy annál több gyermeket vállalt édesanyáknak a teljes adókedvezményéhez. Tehát 25 év alatt, aki kikerül egy iskolából vagy éppen elkezdi a munkavállalást, annak igenis adjunk olyan típusú támogatást, amit más korcsoport nem tud megkapni.”

Múlt héten Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be, hogy jövő év januárjától a 25 év alatti fiataloknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük.

„Mikor néha tízfős csoportokért szólal meg a baloldali média, akkor én csodálkozom azon, hogy itt több százezer embert egy kézlegyintéssel intéznek el. Ez egy nagyon komoly korosztály és pont abban az életszakaszukban vannak, amikor egy ilyen típusú támogatás szerintem nagyon jól jöhet” – reagált a pénzügyminiszter a baloldal újabb támadására, mely szerint kevés az a 280 ezer fiatal, akit érinthet a kedvezmény.

Varga Mihály úgy nyilatkozott: „Mi most úgy becsüljük, hogy azért ez 100 milliárd forint feletti adóbevétel kiesés lesz, de még egyszer mondom, az adóbevétel ebből egy apró szempont, fontos szempont persze, de csak egy apró szempont, hiszen a hosszútávú cél mégis csak az, hogy egy fiatal érezzen kötődést a saját országához, keresse a helyét itt, ebben a gazdaságban és lehetőség szerit vállaljon majd gyereket is.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában