Családok közötti vita

2021.08.15. 09:44

Vérfürdő Békésben: láncfűrésszel csonkították, vascsővel verték egymást

Három férfit őrizetbe vett, két férfi ellen elfogatóparancsot adott ki a rendőrség.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Többen megsérültek, miután a Békés megyei Kétegyházán két család szombaton a délutáni órákban összevitatkozott, majd összeverekedett. A Beol.hu helyi hírportál Lipták András rendőr hadnagytól, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől vasárnap megtudta, hogy az eset során hárman könnyebben, egy férfi pedig súlyosan megsérült.

Az egyenruhások vizsgálják, hogy kinek milyen szerepe volt a konfliktusban.

 

A történtekről a Beol.hu több olvasója is beszámolt. A hírportál egyiküktől megtudta, hogy a konfliktus egyik résztvevőjét koponyasérüléssel és levágott végtagokkal szállították a gyulai kórházba.

– Láncfűrésszel kaszaboltak, vascsövekkel verekedtek

– összegezte a történteket az olvasó, akinek elmondása szerint a család, illetve a hozzátartozók késő estig várakoztak a kórház előtt.

A Gyulai Hírlap szintén beszámolt az esetről. Informátorukra hivatkozva azt írják, hogy az egyik áldozatnak vascsővel verték szét a fejét, levágták több ujját. A másik férfinak az alkarját kaszabolták össze motoros láncfűrésszel. Tudomásuk szerint az egyik áldozatot újra kellett éleszteni.

Az esettel kapcsolatban a beol.hu megkereste a gyulai kórházat is, az intézmény nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Folyamatos az egyeztetés a hatóságokkal, önálló rendőrőrsöt terveznek

Kétegyháza polgármestere, dr. Rákócziné Tripon Emese elmondta, folyamatosan egyeztetnek a rendőrökkel, a hatóságokkal, hogy rend legyen a településen, hogy mindenki biztonságban érezhesse magát.

Hangsúlyozta,

hogy az önkormányzat is teszi a dolgát, hogy olyan közbiztonság legyen a faluban, ami elvárható és ami a kétegyháziak jogos igénye.

Az önkormányzat meg is tette ennek érdekében a szükséges intézkedéseket. Elmondta, tavaly jelezte a képviselő-testület egy döntésében, határozatában, miszerint kérik a rendőrségtől: ahogy régen volt, úgy legyen ismét önálló rendőrőrs a nagyközségben. Szerinte Kétegyháza elég nagy település ahhoz, hogy legyen állandó rendőri jelenlét a faluban bármilyen rendkívüli esemény nélkül is. A rendőrőrs pedig fokozná a közbiztonságot.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!