Bulvár-celeb

2021.10.11. 12:36

Az alvilág egy ismert alakját kapcsolta le a TEK

Nem árulják el, miért vitték be, de rendőrségi források szerint egy döglött ügyet oldhattak meg, ezért vehették őrizetbe...

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Elfogták a kilencvenes évek alvilágának egyik rettegett alakját egy budapesti szórakozóhelyen. A nyomozók hivatalosan nem közölték, hogy mivel gyanúsítják, ahogy az alvilágban nevezik: Tureket, de az utóbbi időben két mészárlással kapcsolatosan is felmerült a neve. Az egyik a dunaszerdahelyi Pápay-klán tagjainak kivégzése, a másik a rákospalotai vendéglőben történt merénylet.

Inkább előbbi ügy lehet a magyarázat. Németországban ugyanis szintén a napokban letartóztatták az egykori, Sátor Lajos-féle dunaszerdahelyi alvilág rimaszombati származású alakját, Bodoky Károlyt.

A Németországban élő Bodoky Károlyt a német rendőrség vette őrizetbe, míg Budapesten a TEK fogta el Tureket, vagyis D.Alexet. Mindketten az 1999-es, dunaszerdahelyi tízes gyilkosság gyanúsítottjai.

A parameter.sk elképzelhetőnek tartja, hogy Turek budapesti őrizetbe vétele mögött mégsem ez áll, hanem az, hogy a magyar rendőrség nemrég újranyitotta az 1999-es, budapesti Döcher-gyilkosság aktáját, így előfordulhat, hogy ezzel kapcsolatban „vették elő” Tureket.

Frissítés 16:30:

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hétfői sajtótájékoztatójából kiderült: elfogták az 1999-es Döcher-gyilkosság ügyében felbujtással vádolt férfit és az egyik feltételezett elkövetőt is.

Ezt Opauszki András, a szolgálat vezetője jelentette be.

Tureket előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt mint felbujtót gyanúsították meg. A gyilkosság feltételezett két elkövetője közül a másik, Sz. Árpád már meghalt.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy D. Alex a gyanú szerint Sátor Lajoshoz, a dunaszerdahelyi maffia vezetőjéhez fordult, hogy öljék meg Döcher Györgyöt.

Ebbe beleegyeztek, cserébe azt kérték, hogy segítsen Pápay Tibort eltenni láb alól. Őt meg is ölték, Sátor Lajos bérgyilkosai tíz embert lőttek agyon a dunaszerdahelyi Fontana étteremben. Sátor Lajos egyébként 2010-ben eltűnt, a szlovák rendőrség szerint megölték, de a holtteste még nincs meg.

D. Alexet most a bíróság letartóztatta. Őt előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt mint felbujtót gyanúsították meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!