Bulvár-celeb

2021.11.16. 15:14

Ketten meghaltak, sokan megsérültek a felelőtlen előzés miatt

Tömegszerencsétlenség okozása miatt kell felelnie az 52 éves pápai férfinak.

Forrás: police.hu

Halálos baleset történt 2021. május 6-án a 834-es számú főúton. Egy pápai férfi járműszerelvénnyel közlekedett Celldömölk felől Pápa irányába. A főút 23-as kilométerszelvényében egy, vele azonos irányba haladó busz előzésébe kezdett.

A járműszerelvénnyel szemben szabályosan közlekedő kocsi vezetője azért, hogy az ütközést elkerülje, járművét balra kormányozta, melynek következtében elvesztette uralmát az autó felett, áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba és összeütközött az autóbusszal – közölte a rendőrség.

Az autó is rommá tört
Fotó: police.hu

 

A kocsi vezetője és utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen mindketten életüket vesztették. A busz tizenhárom utasa közül három személy súlyos, nyolc személy könnyű sérüléseket szenvedett.

A rendőrök az 52 éves járművezetőt halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában