Krimi

2022.11.10. 11:05

Tragédia: áramütés végzett egy 10 éves kislánnyal Hajmáskéren

Egy villanyszerelő gondatlansága miatt szenvedett halálos átramütést egy kislány.

Fotó: Shutterstock

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel vádol a Veszprémi Járási Ügyészség egy villanyszerelőt, akinek gondatlan munkája miatt egy tízéves kislány meghalt - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség az MTI-vel.

Az 52 éves férfi 2021 januárjában elvállalta egy hajmáskéri ház villamoshálózatának felújítását. A vádlott irányította a munkálatokat. 

 

Amikor végeztek, a korábban leválasztott vezetékeket visszakötötték a hálózatra, de mivel szétszereléskor nem jelölték meg a korábbi, azonos színű vezetékeket, visszakötéskor felcserélték őket, amivel életveszélyessé vált a hálózat.

 

A fordított vezetékbekötés és a ház régi hálózatának szabálytalanságai miatt a ház fűtésrendszere és a gázvezeték hálózati feszültség alá került. A munkát irányító vádlott abban hibázott és járt el gondatlanul, hogy nem végzett teljes körű szerelői ellenőrzést, és így nem fedte fel az érintésvédelem hibáját - közölte az ügyészség.

 

Néhány nappal a szerelési munkák befejezése után a család tízéves kislánya fürdés közben az öntöttvas radiátorra akasztott, feszültség alá került fémpolchoz érve halálos áramütést szenvedett.

 

Édesanyja nemsokára hazaért, de sem ő, sem a mentők nem tudták már újraéleszteni. Az ügyészség a férfival szemben próbaidős fogházbüntetést indítványozott, illetve azt, hogy határozott időre tiltsák el a villanyszerelői szakmájától - írja a veol.hu.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!