Krimi

2023.01.21. 06:00

36 millió forintos rósejbni készült Parádon

Végzetes családi ebéd okozta a mátrai Palóc Házat megsemmisítő tűzesetet.

Illusztráció: Shutterstock

Több mint 36 millió forintos kárt okozott egy idős nő a mátrai Parádon lévő Palóc Ház Múzeumban családi ebédhez felszolgált burgonyaköret gondatlan elkészítésével két évvel ezelőtt - írja az Origo.

2020. július 16-án egy idős asszony rokonsága ebédre gyűlt össze a parádi palóc házként ismert falumúzeum melletti épületben. A háziasszony burgonyát sütött kinn az udvaron, a ház melletti szín alatt, ahol a gáztűzhely a telkeket elválasztó fal közvetlen közelében állt. Amikor az étel elkészült, kiszedte a serpenyőből, de a gázt nem zárta el.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az olaj egyre jobban átforrósodott az edényben, nem sokkal később elérte az öngyulladási hőmérsékletét és kigyulladt.

A házban lévők már csak ebéd után vették észre, hogy tűz van. Valaki egy vödör vizet öntött az égő olajra, amitől a helyzet rosszabb lett, mert a víz fokozta a tűz pusztító hatását. A szétszóródó égő olajcseppek elérték a szomszédos Palóc Ház Múzeum udvarán álló csűr zsúpfedeles tetejét, ami lángra kapott.

A csűr, az istálló és a múzeumépület teljes tetőszerkezete megsemmisült az alatt a néhány perc alatt, amíg a tűzoltók a helyszínre értek, és hozzákezdtek a szakszerű oltáshoz. 

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az egri járási ügyészség gondatlan közveszélyokozás miatt emelt vádat a legalább 36 millió forintost kárt okozó asszony ellen. Indítványozták, hogy szabjanak ki rá pénzbüntetést, és a bíróság kötelezze a közel négyszázezer forintos nyomozási költség megfizetésére is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában