Krimi

2023.04.20. 12:35

Kiderült, hogy ki bántalmazta a diáklányokat a miskolci plázában

A boon.hu cikke nyomán indult rendőrségi eljárás.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Egy diáklány egy bevásárlóközpontban alázta meg és ütötte meg ismerőseit Miskolcon. Az esetekről videók is készültek, amelyek alapján büntetőeljárás indult. A törvény betűi világosak: kényszerítés az, „aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön”. A társadalmi elvárás is világos: védeni kell a gyerekeket – írja a boon.hu.

Elemezték a felvételt

A Miskolci Rendőrkapitányság 2023. április 18-án a délutáni órákban jutott két olyan felvétel birtokába, amelyeken az látszik, hogy egy bevásárlóközpont parkolójában bántalmaznak és megaláznak (amint a későbbiekben kiderült 2023. április 5-én, illetve 17-én) egy-egy diáklányt. Az egyik felvételen a szóbeli megfélemlítést követően a támadó megüt egy másik lányt. A másik videóban a verbális agressziót és a pofont követően az elkövető térdre kényszeríti áldozatát, akinek bocsánatot kell kérnie.

Gyorsan azonosították őket

A felvételek elemzése és az adatgyűjtések eredményeként a nyomozók másnapra azonosították a felvételeken szereplő 11 és 14 éves sértettet, illetve a 15 éves bántalmazót is, aki mindkét esetben ugyanaz a lány.

A Miskolci Rendőrkapitányság a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható diáklánnyal szemben kényszerítés bűntett és garázdaság vétség elkövetése miatt indított eljárást.

A gyermekek védelmében

A Miskolci Rendőrkapitányság az eset kapcsán felhívja az érintettek figyelmét, hogy gyermekeink védelme közös érdek. A rendőrségi tapasztalatok szerint a megaláztatással is együtt járó bűncselekmények sértettjei súlyos traumát élnek át. A félelem szülte közöny pedig megbénítja az eset szemtanúit, akik szintén sérülnek lelkileg egy-egy ilyen esemény után. Ezért fontos, hogy a diákok, gyerekek tudják, hogy van megoldás, számíthatnak a családra, pedagógusokra, iskolaőrökre, rendőrökre, felnőttekre.

A szakemberek a következőkre hívják fel a diákok figyelmét: 

Konfliktusaidnál kerüld az erőszakot!

Maradj higgadt, törekedj a kompromisszumra!

Kerüld a nézeteltéréseid online kibeszélését!

Beszéld meg személyesen a problémádat!

Kérd felnőtt segítségét!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában