Krimi

2023.05.22. 13:05

Arcon harapott egy kisfiút egy kutya Óbudán

A kisfiú csak megsimogatta az állatot és máris megtörtént a baj.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Fercast

Rémisztő kutyatámadás történt pénteken Budapesten, a történtekről egy édesanya számolt be egy Facebook-csoportban.

Mint írta, kisfiával a III. kerületi Flórián téren sétáltak, amikor találkoztak egy kutyával és gazdáival.

Megkérdezték, hogy megsimogathatják-e az állatot, a gazdák ezt meg is engedték. 

A kisfiú és a kutya egy ideig békésen játszottak és labdáztak, aztán viszont minden előjel nélkül a kutya arcon harapta a kisfiút.

Szerencsére nagyobb baj nem történt, de a kisfiút kórházba vitték, ahol megvizsgálták. 

Ekkor kiderült, bár a kutya gazdái azt mondták, hogy az állat be van oltva, nem volt náluk az oltási könyv, az édesanya pedig nem kérte el a tulajdonosoktól az elérhetőségüket, így pedig, ha hamarosan nem kerülnek elő és nem mutatják be az oltási könyvet, a kisfiúra még vár egy hosszú oltási folyamat veszettség ellen – írja a Metropol.

A lap megkereste az üggyel kapcsolatban a rendőrséget is, ők a következő tájékoztatást adták:

„Megkeresésére tájékoztatjuk, hogy a rendőrségre 2023. május 19-én 17 óra 7 perc körül érkezett bejelentés, hogy Budapest III. kerületében, a Flórián téren egy kistestű kutya megharapott egy négyéves kisfiút. A gyerek az édesanyjával volt kint a téren, és egy arra sétáló pár kutyájával játszott, amikor az eb megharapta. Ekkor a kutya gazdái mentőt és rendőrt hívtak, azonban még a járőrök megérkezése előtt elhagyták a helyszínt. A kisfiút a mentők kórházba szállították. A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitányság veszélyeztetés kutyával szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.”

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!