Krimi

2024.06.26. 05:55

Kegyetlen: élve temette el élettársát egy magyar férfi

A férfi először kegyetlenül bántalmazta a nőt, majd egy gödörbe dobva élve eltemette.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: JoyNik

Nem jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék kedden azt a férfit, aki 2022 márciusában otthonukban bántalmazta élettársát, majd az eszméletlen, de még élő asszonyt elásta a házuk udvarán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírvasváriban.

A bíróság aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat. A férfi büntetéséből legkorábban huszonöt év után bocsátható feltételes szabadságra – írta Bartha Andrea, a törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az ítélet szerint a 2021 óta élettársakként együtt élő férfi és nő kapcsolata a vádlott féltékenysége miatt megromlott, gyakran veszekedtek; egy ilyen alkalommal a férfi a szeménél megütötte a nőt, majd többször meg is pofozta.

Kettejük között 2022. március 9-én ismét vita alakult ki, amelynek során a férfi egy nagyobb fadarabbal fejen és lábon ütötte az asszonyt, majd kétszer egy húsklopfolóval a hátára is ráütött – ismertette a szóvivő.

Két nappal később a vádlott arra ért haza a munkából, hogy párja eszméletlenül fekszik a hálószobában. 

Tartva a felelősségre vonástól a férfi az eszméletlen, de még életjeleket mutató nőre szemeteszsákokat húzott, majd a testét a házuk udvarán lévő istállóban kiásott mély gödörbe tette – közölte Bartha Andrea.

A nő halálát az élve eltemetéssel járó fulladás okozta – tette hozzá.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője felmentés és enyhítés miatt jelentett be fellebbezést. A per a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!