Magyarország, Tisza-tó

2017.07.21. 17:28

Légi hadművelet indul a szúnyogok ellen

A június elseje óta a hazánkban tartó központi szúnyoggyérítési program keretén belül eddig kilencszázhét településen, összesen 438 ezer hektáron permeteztek a szakemberek.

Sz. Z.

Szúnyogirtás a levegőből, a szárazföld fölött Fotó: H. Szabó Sándor

Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, akkor ezen a héten száznegyven helységben, valamint Budapest nyolc kerületében fogják gyéríteni a vérszívókat, csaknem 60 ezer hektáron.

A múlt héten teljes körű légi és földi irtást végeztek Békés és Csongrád megyében, Budapesten és a Csepel-sziget településein. A turisztikailag frekventált régiók közül a Balatonnál és a Tisza-tónál.

Szúnyogirtás a levegőből, a szárazföld fölött Fotó: H. Szabó Sándor

Csongrád megyében az információk szerint az emelkedő szúnyogártalom miatt a következő napokban is folytatódik a munka, emellett Fejér megyében, Székesfehérvárott és a Velencei-tó környékén lépnek fel a rovarok ellen. Zala megyében a szezon első szúnyoggyérítésére kerül sor, és számos Tolna megyei településen is ezen a héten végeznek először kezelést. Győr környékén ismét emelkedésnek indult a szúnyogok egyedszáma, ezért ott teljes körű beavatkozás lesz. A Duna mentén több régióban is biológiai módszerrel lépnek fel a lárvák ellen, csökkentve ezzel a szúnyogok utánpótlását.

Az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.

Címkék#természet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!