hagyomány

2017.08.25. 13:35

Kezdődik a hazai Swingfesztivál

Kozma Orsi és zenekara Woody Allen filmzenéit idézi meg, Gyárfás István koncertjén rajzfilmslágerek elevenednek meg, az amerikai No BS! Brass Band pedig autentikus New Orleans-i hangulatot teremt majd a Müpában péntektől vasárnapig tartó New Orleans Swingfesztiválon.

Forrás: shutterstock

Fotó: catwalker

„Amióta a Müpa megnyílt, minden évben augusztus utolsó hétvégéjén rendezzük meg a New Orleans Swingfesztivált” – mondta el Szalóky Béla főszervező, trombitás, a Benkó Dixieland Band egykori tagja.

Kiemelte, hogy a programot pénteken Kozma Orsi énekesnő kvartettjének Woody és a swing című koncertje nyitja, amelyben Woody Allen filmjeinek zenei világa elevenedik meg.

Szombaton Gyárfás István gitárművész a magyar rajzfilmek és bábfilmek világát eleveníti fel a Cartoon Jazz című lemezbemutató koncerten. Az esten ismert magyar és külföldi rajzfilmslágerek hangzanak el szvinges átiratban, többek között a Mézga és a Flintstone család, a Gusztáv, a Frakk, a Mirr-Murr, a Mekk Elek, a Dr. Bubó és a Rózsaszín párduc zenéit hallhatja majd a közönség.

A fesztivál zárónapján vasárnap a No BS! Brass Band nevű amerikai formáció ad koncertet. Az együttes a Virginia állambeli Richmondban alakult és hosszú ideje a tengerentúli tradicionális dzsessz-színtér egyik legsikeresebb zenekara. A tizenegy fúvós az autentikus New Orleans-i hangzásból indult ki és az 1890-es években kialakult „menetzenekari” (marching band) hagyományt folytatva ötvözi zenéjét a hatvanas évekbeli free dzsessz, a progresszív rock és a különböző fúziós irányzatok vagy akár a funky és a rhythm and blues elemeivel.

(Borítókép: Shutterstock / catwalker)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában