A pálcák mesterei

2018.11.02. 11:37

Hétfőn nemzetközi karmesterverseny indul a fővárosban

A versenyre 380 karmester jelentkezett öt kontinensről, Marokkótól Kazahsztánon át Chiléig a világ harminchárom országából.

November 5-én kezdődik a II. Nemzetközi Doráti Antal Karmesterverseny: az előzetesen kiválasztott hatvan dirigens november 5. és 8. között méretteti meg magát a MÁV Szimfonikus Zenekar próbatermében, ahonnan tízen jutnak tovább a következő fordulóba, a középdöntős karmestereknek Eötvös Péter zeneszerző tart workshopot – közölték a szervezők az MTI-vel.

A döntőben a szakmai zsűri által kiválasztott három legjobb versenyző vesz részt a MÁV Szimfonikus Zenekar közreműködésével.

A zsűri elnöke Vásáry Tamás, a Magyar Rádió Zenei Együtteseinek főigazgatója, tagja Giuseppe Acquaviva (Teatro Carlo Felice, Genova), Oliver von Dohnany (Slovak National Theater, Bratislava), Csaba Péter (MÁV Szimfonikus Zenekar), Alvaro Albiach (Orchestra de Extremadura, Spanyolország), Fabio Mastrangelo (St.Petersburg Symphony Orchestra, Oroszország) és Dian Csobanov (Plovdiv Opera, Bulgária).

A nemzetközi versenysorozatot lezáró gálakoncertet november 12-én a Pesti Vigadóban rendezik.

Borítókép: illusztráció. Forrás: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában