fókuszban a fiatalok

2019.01.06. 09:51

Idén Újvidék Európa ifjúsági fővárosa

A tartományi székváros több figyelmet szentel a fiataloknak, mint a korábbi években.

A szerbiai Újvidék nyerte el az Európa Ifjúsági Fővárosa címet a 2019-es évre. A közönség megismerkedhet a város kulturális, politikai, gazdasági és társadalmi életével, mindemellett ifjúságfejlesztő programokat is szerveznek. Színházi előadások, koncertek, ifjúsági tribünök, és rengeteg fejlesztő műhelymunka várja a fiatalokat 2019-ben a program keretében – számol be róla a Pannon RTV.

Az újvidéki polgárok szerint fontos megmutatni Európának a város lehetőségeit. Németh Alfréd helyi lakos úgy fogalmazott, „Újvidék elég nagy város, a fiataloknak nagyon sok esélyük van különböző akár kulturális vagy sportaktivitásokban részt venni, ezekkel foglalkozni.„

Az Európa Ifjúsági Fővárosa rendezvénysorozat hivatalos megnyitóját január 26-án tartják a Zsinagógában. Vukašin Grozdanović, a programsorozat koordinátora közölte: az idén mintegy félmillió fiatal európai vendéget várnak a rendezvényekre.

Borítókép: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában