Hanghordozók

2019.03.05. 15:15

Társítson dallamot a költészethez!

A Magyar Napló Kiadó, a Magyar Írószövetség és az MTVA pályázatot hirdet kortárs versek megzenésítésére.

Forrás: Shutterstock

Az „énekmondók, igricek, bárdok, trubadúrok, regösök, szólisták és zenekarok részére” kiírt, Hanghordozók című pályázat a Magyar Költészet Napja alkalmából hagyományosan megrendezett Versmaraton kísérőprogramja. A felhívás szerint pályázni Az év versei 2018 antológiában szereplő bármely vers megzenésítésével lehet, egy pályázó maximum 3 művel indulhat a versenyen.

Beadási határidő: 2019. március 30. (szombat) éjfél.

Mint írják, a pályázatokat youtube/vimeo oldalra feltöltve várják, megküldve a [email protected] email címre (a klipszerűség nem követelmény). A dalokhoz kitöltött jelentkezési lapot kell csatolni, amely megtalálható – a részletes pályázati kiírás mellett – a Magyar Napló Kiadó honlapján.

A pályázatokat neves művészekből álló zsűri bírálja el:

a döntnökök között van Bonyár Judit (NeoFolk), Csík János (Csík zenekar), Eredics Gábor (népzenész), Likó Marcell (Vad Fruttik) és Váczi Eszter (Váczi Eszter Quartet) is.

A legjobb pályázatot benyújtókat a zsűri személyesen is meghallgatja a 2019. május 4-i döntőben (13 órától) az A38 rendezvényhajón. A döntőt az MTVA közvetíti.

A pályázat díjai:

I. díj: 300.000 Ft

II. díj: 150.000 Ft

III. díj: 100.000 Ft

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában