MITEM

2019.04.11. 10:04

Ma indul a Nemzeti Színház grandiózus fesztiválja

A május 5-ig tartó rendezvénysorozaton 13 országból 23 előadást láthat a közönség.

Budapest, 2017. április 13. A Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) megnyitója a Nemzeti Színház elõtt 2017. április 13-án. A színház rendezvényén 11 ország 21 produkciója látható április végéig. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Ma kezdődik a Slava's Snowshow-val a Fővárosi Nagycirkuszban a VI. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM).

A Magyarországon először látható látványos bohócshow-t, Szlava Polunyin előadását csütörtöktől vasárnapig hat alkalommal játsszák a Fővárosi Nagycirkuszban a MITEM keretében.

A MITEM (Madách International Theatre Meeting) programjában

a Nemzeti Színház produkciói mellett orosz, ukrán, szerb, litván, német, kazah, dán, portugál, cseh, francia, svéd és határon túli magyar előadás szerepel.

A színházi fesztiválon többek között Rimas Tuminas, Michael Thalheimer, Eimuntas Nekrosius, Eugenio Barba és Eirik Stubo rendezése is látható lesz. Az előadások szinkrontolmácsolással vagy feliratozással tekinthetők meg. A produkciókhoz szakmai programok is kapcsolódnak, filmvetítéseket, mesterkurzust, beszélgetéseket tartanak, és kiállításokkal is várják a közönséget.

A budapesti Nemzeti Színház előadásai közül David Doiasvili rendezésében a Tartuffe című darab, Silviu Purcarete rendezésében a Meggyeskert, a Szász János által színpadra állított Caligula helytartója, ifj. Vidnyánszky Attila Woyzeck-rendezése, Zsótér Sándor rendezésében A gömbfejűek és a csúcsfejűek, valamint Vidnyánszky Attila Az ember tragédiája-rendezése látható a találkozón.

Az idén határon túli magyar előadásként a komáromi Jókai Színház A félkegyelmű című produkcióját mutatja be a MITEM-en Martin Huba rendezésében.

A fesztivált ma este a Fővárosi Nagycirkusz előtt nyitják meg, a programról bővebb információ a www.mitem.hu oldalon található.

Borítókép: a 2017-es Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) megnyitója a Nemzeti Színház előtt 2017. április 13-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában