Gutenberg-galaxis

2019.11.07. 11:14

Spanyolország lesz a könyvfesztivál díszvendég országa

Jövő áprilisban lesz a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál.

Budapest, 2017. április 20. A 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál nyitónapja a Millenárison 2017. április 20-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Spanyolország lesz a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendég országa; a seregszemlét 2020. április 23. és 26. között rendezik a Millenáris parkban.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) a Spanyol Nagykövetséggel és a Cervantes Intézettel együttműködve hozza el Spanyolország irodalmának legjavát a könyvfesztiválra

közölték csütörtökön a szervezők.

A MKKE októberben jelentette be, hogy a könyvfesztivál díszvendége Szvetlana Alekszijevics Nobel-díjas író, oknyomozó újságíró lesz. A belorusz alkotó a pódiumbeszélgetéssel egybekötött ünnepélyes megnyitón veszi át a Budapest Nagydíjat. A 25 évvel ezelőtt alapított elismerést eddig olyan világhírű szerzők kapták meg, mint Mario Varga Llosa, Michel Houellebecq, Jorge Semprún, Günter Grass, Ljudmila Ulickaja, Umberto Eco, Jonathan Franzen, Ámosz Oz, Bret Easton Ellis, Daniel Kehlmann vagy Karl Ove Knausgard.

Borítókép: a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál nyitónapja a Millenárison 2017. április 20-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában