35 évesek

2020.01.22. 19:00

Jubileumi koncertet ad a 100 Tagú Cigányzenekar (videó)

Régen játszott művekkel készülnek, és műfajbeli kirándulásokat is tesznek.

Budapest, 2019. december 30. Suki András prímás (j) a 100 Tagú Cigányzenekar Zene Bor címû koncertjén a Budapest Kongresszusi Központban 2019. december 30-án. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Jubileumi koncertet ad az idén 35 éves 100 Tagú Cigányzenekar február 9-én a Papp László Budapest Sportarénában – mondta el Beke Farkas Nándor, a zenekar elnöke és menedzsere szerdán a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának és az M1 aktuális csatornának közösen adott interjújában.

Beke Farkas Nándor kiemelte:

a repertorárjuk nagyon színes, sok nagyzenekari hangszerelt anyaguk van és egyre több olyan, amelyekben idegen műfajból érkező vendégművészekkel lépnek fel.

A koncerten elhangzanak majd nagyon régen játszott művek, műfajbeli kirándulásokat tesznek, megszólalnak zsidó dallamok, valamint nem maradhatnak el a sikerdarabok, mint például Vittorio Monti csárdása, Brahms táncai, Liszt rapszódiái és Dinicu Pacsirtája.

„A koncerten mintegy 120-an lépnek fel, régi és új tagok vegyesen, a vendégművész Bangó Margit lesz, valamint közreműködik Masa Anita mezzoszoprán, a Sabbathsong Klezmer Band tagja és Jakab Csaba énekes is” – mondta el a zenekari menedzser.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában