Új évad

2020.01.07. 09:48

Két bemutató nyitja az évet a pécsi Bóbita Bábszínházban

Új csecsemőszínházi előadás is kerül a színpadra.

Nyíregyháza, 2018. március 20. Kiss Gábor (b) és Buda Mónika (b2) bábjátékosok a gyerekekkel játszanak A róka és a farkas a lakodalomban címû elõadás végén a Burattino Bábszínház nézõterén Nyíregyházán 2018. március 17-én. A 2000-ben alakult bábegyüttes fennállása óta közel nyolcvan elõadást tûzött színpadra, éves átlagban kétszáz, 2017-ben kétszázötvenhárom alkalommal játszott. Március 21-én ünneplik világszerte a bábszínház világnapját. MTI Fotó: Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Két bemutató mellett egy vendégelőadást is megtekinthet, valamint kiállításon is részt vehet a pécsi Bóbita Bábszínház közönsége januárban tájékoztatott a társulat.

Az intézmény írásos összegzése szerint január 11-én a négy éven felülieknek ajánlott Sárkányölő Sebestyén című előadás bemutatásával indítja az évet a baranyai megyeszékhely bábszínháza. A KL Színházzal és a Magamura Alkotóműhellyel koprodukcióban megvalósuló, Boráros Milada által rendezett darabban a szegénylegényből lett hős története elevenedik meg a színpadon.

A bemutató napján Kétszer harminc címmel Bódiné Kövecses Anna és Nagy Kovács Géza bábkészítő és -tervező állítja ki munkáit a teátrumban.

A középiskolásoknak és felnőtteknek szóló, az Ideje a meghalásnak című előadás a KL Színház vendégszerepelésében valósul meg január 13-án. Ladányi Andrea Liszt-díjas érdemes művész rendezésében Polcz Alaine szövegei, Karády Katalin dalai, valamint egy különleges művészi forma valósul meg a drámai színház, a táncművészet és a bábos műfaj határán, Markó-Valentyik Anna szólóelőadásában.

Ki lakik az asztal alatt címmel kerül színpadra a Bóbita új csecsemőszínházi, azaz hároméves kor alattiak számára ajánlott előadása az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával január 25-én. Kocsi Rozi Blattner-díjas rendező az asztal alatti világot viszi színre.

A társulat korábbi tájékoztatása szerint az évadban a műsoron tartott, elmúlt években bemutatott tizennyolc előadás között egyebek mellett a Lúdas Matyi, a Robin Hodd, a Hamupipő, a Torzonborz, a rabló és Az ördögszántotta hegy című darabok is szerepelnek.

Az előadásokról további részletek olvashatóak az intézmény honlapján, a bobita.hu oldalon.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában