november 12. és 15. között

2020.09.15. 09:53

Idén is megszervezik a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásárt

A Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár szervezői bejelentették, hogy az idén is megszervezik a seregszemlét, illetve az ahhoz kapcsolódó Olvasd el, és játssz velünk! elnevezésű olvasásnépszerűsítési vetélkedőt.

A koronavírus-járvány második hulláma határozza meg, hogy a 26. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár milyen formában fog zajlani és milyen kísérőprogramjai lesznek. A szervezők közlése szerint az biztos, hogy lesz könyvvásár.

Az olvasásnépszerűsítő vetélkedő célja a kortárs irodalom népszerűsítése és az olvasóvá nevelés. A jelentkezőknek a kijelölt műveket kell elolvasniuk, majd olyan játékos feladatokat kell megoldaniuk, amelyek lehetőséget biztosítanak az olvasói élmények megosztására.

A november 12. és 15. között tervezett 26. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár szervezői idén is háromfős csapatok jelentkezését várják. Az elemistáknak Kertész Erzsi Göröngyös úti iskola – Gáz van című könyvét, az 5-6. osztálynak Wéber Anikó Cseresznyeliget titka című művét, a 7-8. osztályosoknak Maksai Kinga Erik és a legfelső utáni emelet című könyvét, a líceumi tanulóknak pedig Berg Judit Az őrzők című kötetét kell elolvasniuk.

A csapatok szeptember 25-ig jelentkezhetnek, a döntőbe jutók a könyvvásáron találkoznak egy újabb játékra. Ha a koronavírus-járvány miatti korlátozások ezt nem teszik lehetővé, akkor a döntőbe jutottak egy online találkozó keretében osztják meg élményeiket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában