EKF-projekt

2021.05.11. 12:30

Együttműködés indul a MOME és a Pannon Egyetem között

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Pannon Egyetem együttműködési megállapodást írt alá a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) év sikeres megvalósítása érdekében – közölte a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem.

Veszprém Megyei Jogú Város és a balatoni régió sikeresen pályázott a 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa címre. A Veszprém-Balaton 2023 által kijelölt öt fő értékéhez – közösségépítés, önkéntesség, hagyomány, innováció, fenntarthatóság – a MOME és a Pannon Egyetem teljes egyetértésben kapcsolódik, a jövőbeli munkát ezen értékek alapján határozták meg a megállapodásban.

Az együttműködés 2023. december 31-ig tart, többek között közös kurzusokkal, projektekkel kívánják támogatni a Pannon Egyetem szerepét az EKF projektben.

„A Pannon Egyetem, ami a Balatont is magába foglaló Közép- és Nyugat-dunántúli régió hálózatos formában szervezett és nemzetközileg elismert felsőoktatási intézménye, szellemiségében mindig is képviselte az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címhez társított értékeket, úgymint a sokszínűséget, együttműködést, térségi integráló szerepet, minőséget, nemzetközi láthatóságot. A program sikere érdekében örömmel léptünk szövetségre a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel, akikkel közösen ezeket az értékeket remélhetőleg még szélesebb körben fogjuk tudni láthatóvá és hasznosíthatóvá tenni.

Az innovatív ötletek közös megvalósítására irányuló együttműködésünk a legjobb példa arra, hogy a művészet és tudomány milyen jól kiegészíthetik egymás, hiszen mindkettő az egyetemes emberi kultúra része”

- idézi a közlemény Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora szavait.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem művészeti és a design területén játszott szerepe révén az együttműködés keretében olyan innovatív projektek, jó gyakorlatok, és kulturális értékek születhetnek, amelyek hosszú távon képesek támogatni a régió, a hazai kreatívipar fejlődését. A közös munka a Pannon Egyetemmel új lehetőségeket nyit meg számunkra, melynek célja elsősorban a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program sikeres megvalósítása – üdvözölte az együttműködést Fülöp József, a MOME rektora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában